Tým Embargo na City napsal

Předně bych chtěla poděkovat za pěknou hru. Orgům se narozdíl od spousty jiných šifrovaček podařilo zařídit i sluníčko, což byla příjemná změna.:) Na Bílé hoře jsme se pozdravili s jinými týmy, podpořím Sněženky a vyrazíme na náš plac. Nervozitou se mi třásly ruce tak, až mi obálka při startu spadla, ale na vteřiny se nehraje. S interpretací šifry jsme neměli žádné velké problémy, doplnit data, čísla, máme zeměpisnou šířku... A co druhá osa? No to bude přece v půlce 1639. A vyrážíme. Zajdeme si, protože půlka 1639 není totéž co 1639 a půl, ale dobrá nálada se nás drží a skluz na první příchozí i se zacházkou máme asi čtvrthodiny.

U vína nás chvilku trápily tři barvy, ale na druhé sadě flašek Tom ověřil, že tam čiré a zakalené bílé nejsou na stejných pozicích jako v první sadě, takže to přičítáme jen malému množství sirupu a chceme z vesnic morseovku. Na trojce se potkáme s Jethrem (a ne naposled) a s CappyBARama, které odcházejí, když se usazujeme a my je dáme na přesunu (potěší:)). Trojka je průchoďák, ale takové šifry udělají radost hlavně fanouškům trojek a mocnin jako jsem já. Na čtyřce se chvilku trápíme. Říkám, že mezi řádky jsou jen drobné rozdíly, ale hledání zákonitostí nefunguje dokonale. Se správným dotažením přichází až Tom, který zkusmo rozepisuje čísla na hrany a ono to funguje. Na pětce odrecituju pár prvních řádků a už slyším Alešovo jsou tam čísla, to se bude rýmovat. A je to tak. Řešení zapisujeme všichni tři zároveň (nahoře, dole a uprostřed), týmová práce nám fungovala ostatně i jinde dobře. Na šestku docházíme zase oklikou kvůli záměně východu se západem. Zadání jen strčíme do fólie a ono to kreslí docela pěkná písmenka, když se ty římská přepíšou. Hurá na Cvilinu.

Cestou si vyprávíme, že tu vedla Nora a támhle zase iNula a tady začínalo Tmou...profesionální deformace. Pěkné místo už zabral Bezedný sud, který jsme viděli na tohle stanoviště běžet, zase odbíhá a Finn ještě chudák svačí cestou "protože jindy není čas". My si sušenky sníme tady. Nakonec šifra používá všechno, co jsme si řekli na začátku, dvojkovou soustavu, porovnávání i převod čísel. Než to ale uděláme... "Jak ale poznáme, jestli je to pět čárek nebo pět teček?" "No nula je nula," odpovím tautologicky Alešovi a rozesměju se. Než to dopíšeme, předběhnou nás ještě dva týmy, ale tahle šifra se nám líbila. Protože nenalepuju samolepky, tak ani nevím, jak jsme na tom dobře (byli jsme asi pátí nebo šestí).

Další přesun podle chlýftýmáckého žargonu zprasíme lesem. Mapa nás taky moc nepotrápí, když to překreslíme na fólii, číslo odpovídá vrcholu a hurá na hvězdičku. Krosem do kopce se vynoříme přímo před orgy. Všechna místa si pojmenovávame, ale není to potřeba. V Panamském průplavu dlouho nic nenacházíme a strávíme v modřínovém háji zbytečně moc času. Olin s Marťou jdou na další stanoviště po cestě, my to plánujeme zase krosnout...nebudu vás napínat, došli tam dřív. Nadšeně pak i běželi do cíle. To my jsme si se včelou hráli všelijak ale nápad "směr" nepřišel, i když jsme věděli, že chceme sokolovnu a něco dalšího. Tak je to pro nás konečná. Sejdeme do cíle, poslechneme si řešení šifer a trochu nezdvořile odcházíme před vychlášením vítězů, abychom stihli vlak a hokej. Ve vlaku vyžahneme jedno "víno" z cíle a je pro letošek po Dnem. Díky a gratulace těm, co došli.

zapsala Lenka


prehled komentaru

Přehled komentářů